Vacature Officer

Officer in Leiden

 • Redactie Wassenaar
 • 14-12-2023

Coördinator wachtlijst orgaandonatie / Allocation & waiting list officer in Leiden

Door jouw werk kan binnen enkele uren een patiënt op de wachtlijst een levensreddende transplantatie ondergaan. Zorg jij dat beschikbaar komende donororganen secuur en snel 'gematcht' en toegewezen worden? Spreek je Nederlands, Engels, liefst ook Duits en kun je snel schakelen met medische professionals in acht Europese landen? Bij Eurotransplant in Leiden zoeken we versterking voor ons team enthousiaste orgaancoördinatoren. Lees verder als je écht maatschappelijk relevant werk wilt doen.

Wat ga je doen?

Eurotransplant is actief in acht Europese landen en beheert de wachtlijst met zo'n vijftienduizend patiënten die wachten op een voor hen levensreddende transplantatie. Iedere dag worden gemiddeld zeven orgaandonoren aangemeld. Direct na aanmelding start het allocatieproces van de organen, waarbij voor ieder orgaan een geschikte ontvanger wordt geselecteerd.

Jouw taken?

 • Je houdt contact met artsen en transplantatiecoördinatoren in ziekenhuizen; dit doe je in het Nederlands, Engels en soms in het Duits.
 • Je 'matcht' organen aan patiënten met behulp van speciale software.
 • Je biedt organen voor patiënten aan volgens de voorgeschreven procedures en richtlijnen.
 • Je zorgt dat alle betrokkenen in de ziekenhuizen voortdurend geïnformeerd zijn gedurende het allocatieproces.
 • Je beantwoordt patiënt- en donorgerelateerde vragen en coördineert speciale wachtlijstregistraties.
 • Je denkt constant mee over verbeteringen van onze procedures.

Wie ben jij?

Je hebt bij voorkeur een HBO-opleiding gevolgd, in ieder geval affiniteit met de zorgsector en enige werkervaring. Je Engels is voldoende tot goed; als je Duits spreekt is dat handig.

Daarnaast:

 • Kun je goed werken onder tijdsdruk en verlies je prioriteiten niet uit het oog.
 • Ben je een teamplayer (je draait je diensten altijd met 1 of 2 andere collega's).
 • Kun je kort en bondig communiceren.
 • Kun je makkelijk en snel leren en vind je het leuk een opleidingstraject in te gaan.
 • Ben je bereid om mee te draaien in de avonddienst, tijdens het weekend of op feestdagen.

Stichting Eurotransplant International (ETI) is gevestigd in Leiden; we verzorgen de toewijzing van donororganen aan patiënten op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie in opdracht van: België, Duitsland, Hongarije, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Slovenië. Met ruim 110 gemotiveerde collega's doen we ons werk 24 uur per dag en 365 dagen per jaar. Kernwaarden zijn transparant, betrouwbaar, zorgvuldig, daadkrachtig en respectvol. Onze informele werksfeer kun je vatten in trefwoorden als innovatie, betrokkenheid, eigen verantwoordelijkheid, collegialiteit en humor.

Natuurlijk gooien we je niet zomaar in het diepe. Onder begeleiding van een mentor doorloop je een intern opleidingsprogramma van zo'n zes maanden. Theorie en praktische vaardigheden komen aan bod. Aan het einde van deze periode kun je de belangrijkste werkzaamheden zelfstandig verrichten. Aansluitend word je ingewerkt om ook als helpdeskmedewerker telefonisch ondersteuning te bieden aan transplantatiecentra.

Wat kun je verwachten?

Eurotransplant biedt een goede werksfeer, gemotiveerde collega's, een uitgebreid intern opleidingsprogramma en een goede balans tussen werk en privé. Wij organiseren regelmatig informele bijeenkomsten en uitstapjes. Je startsalaris bedraagt € 2.832,- bruto per maand voor 36 uur per week. Je ontvangt een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Het maximum maandsalaris van de orgaancoördinator is € 3.824,-. Doorgroeien naar een senior functie behoort tot de mogelijkheden. Het maximum maandsalaris van een orgaancoördinator in de senior functie bedraagt € 4.324,-. Je krijgt een contract voor zes maanden en je hebt uitzicht op een vast contract.

Geïnteresseerd?

Twijfel je of wil je gewoon wat meer weten over de functie? Bel dan even met Lilian Sanders (Teammanager Allocation) of (Education Coördinator Allocation), tel. . Zij geven je graag meer informatie!


Functie: Coördinator wachtlijst orgaandonatie / Allocation & waiting list officer Startdatum: 12-12-2023 Ervaring: Starter Educatielevel: HBO Contracttype: Tijdelijk Salaris: 0 - 3824 Uren per week: 32 - 32

Neem dan contact op met Stichting Eurotransplant Int. via of 31715795816. Of bezoek hun website https://www.eurotransplant.org/.Functie:officer
Startdatum:11-12-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:2832 – 2832
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Voorschotenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de voorschotenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Officer Stichting Vrienden van de Stichting Eurotransplant 11-12-2023

Bekijk ook andere vacatures